kanot & kajak örnsköldsvik
Se alla kanot & kajak

Hyr kanot vid Kerstins Udde

Felaktig information om Hyr kanot vid Kerstins Udde?Felaktig information?
Stäng felrapport

Rapportera fel

Innehåller den här aktiviteten Hyr kanot vid Kerstins Udde felaktig information?
Berätta mer så rättar vi till det hela.

Namn (Valfritt) E-mail (Valfritt)
Vad har du hittat för fel?
Guide Chris Ullmer
Magisk natt
Ångermanlands landskapsdjur bävern.
Bäverspaning i Avaån
Guide Chris UllmerMagisk nattÅngermanlands landskapsdjur bävern.Bäverspaning i Avaån
Vid Kerstins Udde kan du hyra kanoter eller kanske ännu hellre boka en guidad bäverspaning en fantastisk naturupplevelse med en mycket erfaren kajak guide.
En meditativ kvällstur i kanot på spaning efter bäver, när den ljusa sommarkvällen helt nära Höga kusten är som allra vackrast.

Hur kommer det sig att bävern just här inte bygger dammar som på annat håll? Hur ser en bäverhydda ut och hur känner man igen bävergnag på träden? Det kan du få reda på under den här stämningsfyllda turen.

Medan solen sakta sjunker i den ljusa sommarkvällen kliver du i kanoten vid Lemesjöns strand i hjärtat av Ångermanland, helt nära Höga kusten. För länge sedan var sjön en del av havet, men landhöjningen har gjort att så inte längre är fallet.
Paddlarna klyver vattenytan nästan ljudlöst och du kan njuta av lommens ödesmättade sång som ekar över nejden, kanske även se lommen ha dykskola med sina ungar.
En stund senare når kanoterna Husåns utlopp i sjön. Det är ungefär här som de första spåren av bävern brukar synas till, och med lite tålamod brukar man också få syn på den. Omgiven av björkar och aspar paddlar man uppströms så långt det går innan små forsar och stora stenar indikerar att det är dags att vända om. Du glider behagligt tillbaka ner i sjön!

Guiden berättar om bävern och hur den lever, och du kan även få reda på ett och annat om de läkeväxter som växer i strandkanten.

Om Hyr kanot vid Kerstins Udde

  • Kajak
  • Kanot

Kanot & Kajak passar bra till:

Felaktig information om Hyr kanot vid Kerstins Udde?Felaktig information?
Stäng felrapport

Rapportera fel

Innehåller den här aktiviteten Hyr kanot vid Kerstins Udde felaktig information?
Berätta mer så rättar vi till det hela.

Namn (Valfritt) E-mail (Valfritt)
Vad har du hittat för fel?

Kanot & Kajak

En kanot är en långsmal båt med öppet däck för flera personer. Tillsammans paddlar ni er fram över det stillsamma vattnet och njuter av den härliga svenska naturen. En kajak däremot är som en täckt kanot med en eller flera öppningar, kallat sittbrunnar.

Något att göra, nära dig!

Vi är Sveriges roligaste aktivitetsportal. Här hittar du något att göra, nära dig! Våra aktivitetstips sträcker sig över hela Sverige och det är lätt att hitta en aktivitet för dig och dina vänner.© 2024 Activated.se
Gilla oss på Facebook - Aktivitetstips, erbjudanden och tävlingar!
Besök oss på Facebook